Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact
26-01-2022

Condens op ramen? Beslagen ramen voorkomen in uw huis

Bij een lage buitentemperatuur kan er condensvorming ontstaan aan de buitenkant of binnenkant van een raam. Vooral in de ochtenduren tijdens het voor- jaar en het najaar kunt u hier last van hebben. De condens verdwijnt zodra de buitentemperatuur stijgt en de luchtvochtigheid afneemt.

Anti-condens coatings

Ramen die beslaan komen niet heel vaak voor maar is helaas niet 100% te voorkomen. Proberen om het raam droog te wrijven heeft eigenlijk geen zin. Zolang de buitentemperatuur laag is en de vochtigheid buiten hoog is zal het vocht gewoon terugkomen. Er zijn echter speciale anti-condens coatings verkrijgbaar die de aanzet van condensvorming kan vertragen. Of, in sommige gevallen, zelfs helemaal voorkomt! De experts van Melieste Glas vertellen u er graag meer over.

Condens voorkomen door goed te ventileren

Ventileren is iets anders dan even luchten. Bij ventileren is het belangrijk dat er altijd een opening is met de buitenlucht. Vandaar dat oudere woningen met meer gaten en kieren minder last hebben van condens op ramen dan nieuwere woningen die beter geïsoleerd zijn. Zet daarom altijd een raam open in elke kamer waar geleefd wordt zodat er verse lucht van buiten naar binnen kan komen. Of overweeg om ventilatieroosters te plaatsen! De glasexperts van Melieste adviseren u graag.

Houtrot door condens op ramen

Een veelvoorkomend probleem, vooral bij oudere kozijnen en ramen, is houtrot door de condensvorming.  Het vocht loopt naar beneden in het houten kozijn en hoopt zich op totdat het hout gaat rotten. Een oplossing is natuurlijk een vervanging van de kozijnen waardoor het vocht niet meer kan doorsijpelen in het hout.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw huis of ruimte? Neem contact met ons op en laat u adviseren door een van onze specialisten. Of kom gerust een keer langs in onze showroom. We helpen u graag verder!