Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact

Transparantie dankzij geluidswerend glas

Lichte kantoorruimtes

Hardglazen deuren en puien

Vanuit opdrachtgever Ribbstyle kreeg Melieste Glas een duidelijk verzoek. De centrale kantoorafdeling wilden zij graag scheiden in verschillende ruimtes, door middel van glazen wanden. Een slimme keuze, want hierdoor ontstaan lichte kamers en blijft de connectie tussen collega’s behouden. Het is een toonbeeld van modern werken. Een indeling naar ons hart.

Ribbstyle is een internationaal opererend bedrijf op het gebied van industriële coatings. Er wordt door het managementteam regelmatig overlegd gevoerd en de telefoons van projectleiders staan vaak roodgloeiend. Daarom adviseerde Melieste Glas: geluidswerend glas ‘Sound Control 55.2’ in 4K kozijnen. Specialist Hans Tolhoek begeleidde het project. “Dat was uitermate professioneel en positief. We zijn goed geholpen en alles is keurig geïnstalleerd en afgeleverd,” benadrukt directeur Martijn Meeuwse van Ribbstyle.

De keuze voor geluidswerend glas levert allerlei praktische voordelen op. In het geval van Ribbstyle wordt voldaan aan de wens transparantie toe te voegen. Terwijl er doorkijk is naar collega’s, heerst tegelijkertijd een gevoel van vrijheid en privacy. Daar zorgt het geluidswerende glas voor. Binnen kantoor- en vergaderruimtes kan hardop gesproken worden, zonder dat anderen daar last van ondervinden.

Het gehele project is uitgevoerd door een tweetal glasspecialisten van Melieste Glas. Binnen korte tijd zijn circa 8 wanden geplaatst, in 4K Kozijnen van vloer tot plafond. De deuren zijn door middel van scharnieren bevestigd en net als de kozijnen uitgevoerd in zwart aluminium. Het geheel is tot slot netjes afgewerkt met rubberen naden in plaats van kitnaden waardoor geluid en tocht wordt beperkt.

Resumerend komt Martijn Meeuwse van Ribbstyle tot een duidelijk verdict, wanneer gevraagd wordt hoe het product bevalt. “Dat mag duidelijk zijn, het is een plaatje! Een hele aanwinst voor het interieur van ons pand.”

Wist u dat? Geluidswerend glas reduceert tot wel een kwart van het geluidsniveau ten opzichte van standaard tweevoudig isolatieglas. Een ideale oplossing, wanneer uw kantoor (of woning) gevestigd is langs een snelweg, school of drukke winkelstraat. Dankzij geluidswerend glas worden bovendien concentratieproblemen en stemmingswisselingen voorkomen. Meer weten over dit product? U bent van harte welkom in onze showroom.