Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact

Ravelijn de Groene Jager

Project in Goes

Isolatieglas
Monumenten isolatieglas

Van enkel glas naar 10 mm dik monumentaal dubbelglas

Raveleijn de Groene Jager past zo in een sprookje. Niet alleen qua naam, maar zeker ook wat betreft uitstraling. Een uniek gebouw in het historische hart van Goes. Gelegen aan de Westwal, beschut tussen treurwilgen en ander groen van het omringende park. Met veel plezier hielpen wij dit rijksmonument om te toveren naar exclusieve woonruimten.

De voorbereiding van dit project werd drie jaar geleden gestart. In 2020 werd het plan verwezenlijkt met bijdrage van Melieste Glas. Het is een rijksmonument en vanzelfsprekend moest het uiterlijk authentiek blijven. Aan de buitenzijde is er daarom niets aan de kozijnen gebeurd. Aan de binnenkant van het gebouw veranderde er des te meer. Nieuwe muren verdelen de oude zalen nu op in riante appartementen en er is een heus penthouse op de bovenste etage.

Robbert Hollunder, onze specialist op dit gebied, heeft het project van A tot Z uitgevoerd. Van enkel glas werd het gebouw gemoderniseerd naar monumentaal dubbelglas met 10 mm dikte. Maar liefst 850 ruiten plaatste Robbert in totaal. Met het oorspronkelijke, geglooide glas aan de buitenzijde. Een haast onzichtbaar staaltje vakwerk! En… Men woonde er nog lang en gelukkig.