Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact

Maximale openheid voor Juust B.V.

Een tuinkamer van formaat

Hardglazen deuren en puien
Interieurglas

Toen Juust B.V. een voormalig industrieel pand in Kapelle betrok, zagen zij alle mogelijkheden voor een moderne werkplek voor zich. Daarin zouden geen wanden komen, maar mocht openheid de boventoon voeren. Een prachtige kans voor een bijzonder ontwerp door Melieste, met in totaal 114 m² glas. Juust en Melieste Glas vonden elkaar in een voorliefde voor transparantie.

Over Juust B.V.
Juust B.V. is een adviesbureau voor de openbare ruimte. Of specifieker: zij zijn een onafhankelijk bureau voor civiele techniek, ruimtelijke ontwikkeling en mobiliteit. Vanuit Kapelle bedienen zij diverse regionale opdrachtgevers, met creativiteit en duurzaamheid als hoofdingrediënten.

Kantoor van glas
“Wat wij binnen ons werk belangrijk vinden is openheid. Zowel richting de opdrachtgevers als onze medewerkers. We wilden dat gevoel graag doorzetten in onze werkomgeving. Er is hier geen kantoorruimte zonder glas.” Ter illustratie: de directiekamer heeft zelfs drie glazendeuren (met softclose) waardoor collega’s gemakkelijk binnen kunnen lopen wanneer ze een vraag hebben.

Advies: geluidswerend glas
Het project is uitgevoerd in panelen van 10mm gelaagd glas. Dit zijn als het ware twee glasplaten op elkaar met een kunststoffolie ertussen. Deze speciale folie zorgt voor geluidsisolatie tot maar liefst 38 decibel. Het advies voor geluidswerend glas kwam vanuit werkvoorbereider Hans Tolhoek. “Dat is allemaal in goed overleg gegaan. Ik heb de showroom van Melieste bezocht, waar ik uitleg kreeg over meerdere producten, voordat er een voorstel kwam.”

Het eindresultaat
“De afstand tussen vloer en plafond is hoog in dit pand, misschien wel 4 meter. We hebben dus samen besproken wat de ideale hoogte zou zijn voor de kantoor- en vergaderruimtes. Hetzelfde geldt voor de breedte van de glazen panelen. Binnen het industriële karakter van onze werkplek vonden we het belangrijk dat er een raamverdeling kwam. Dit is bereikt door het glas in profielen te monteren. Het is resultaat echt heel mooi geworden.”

Dé specialist van Zeeland
In een latere fase is de 1e verdieping op dezelfde wijze ingericht. “Vanwege het vele videobellen hadden we behoefte aan wat kleinere (bel)units. De uitvoering hiervan ging wederom supersnel. Dat vind ik het mooie aan Melieste: je weet gewoon dat zij duidelijk zijn over de montage en alles conform afspraak opleveren. Het is ook fijn dat ze regionaal actief zijn. Ik vind dat toegevoegde waarde hebben ten opzichte van een partij waar ik niemand ken, die verderop uit het land moet komen.”

Wilt u samen met Melieste Glas onderzoeken welke mogelijkheden er zijn voor uw bedrijfsruimte? U bent van harte welkom in onze showroom. Of bel direct met een adviseur via: 0113 – 22 78 54.