Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact

Les Merlettes

Project in Domburg

Isolatieglas
Monumenten isolatieglas

Les Merlettes Domburg

Aan de rand van het Walcherse Domburg ligt een prachtig landhuis uit 1915. De villa heeft de naam ‘Les Merlettes’ en wordt vandaag de dag voornamelijk ingezet voor de recreatieve verhuur. Hoewel het een relatief jong pand is, heeft het toch een rijke geschiedenis. In de beginjaren diende het namelijk als residentie van de burgermeester van Domburg en later hadden verschillende prominente Nederlanders het in eigendom.

Maar… een monumentaal pand heeft onderhoud nodig! Een prachtige klus voor Melieste Glas om op deze locatie het glaswerk te vervangen. De woning heeft veel ramen die op hun beurt weer zijn opgedeeld in kleine ruitjes. Van diverse ruiten is het enkelglas vervangen voor monumentaal dubbelglas, wat de isolatie en veiligheid zeker ten goede komt!

Het monumentaal dubbelglas is isolatieglas van slechts 10 mm dik. De buitenruit is voorzien van een reflecterende coating, waardoor de warmte van binnenuit wordt teruggekaatst. Voor extra isolatie bevindt zich in de spouw tussen de binnen- en buitenruit het edelgas Krypton. Dat alles bij elkaar zorgt voor een isolatiewaarde van 2,0 W/m²K, tegenover een waarde van 5,8 bij enkelglas. De ruiten zijn geplaatst met een speciale stopverfkit van het merk Renoseal.

Door deze toepassing, en de onregelmatige spiegeling van het getrokken glas, blijft de karakteristieke uitstraling van Les Merlettes behouden. Robert Hollunder heeft zijn expertise als glasmonteur zonder twijfel goed toe kunnen passen.

Waar je bij Les Merlettes al kon genieten van de rust, de omgeving en het gezellige Domburg, is het comfort vanbinnen nu ook toegenomen!