Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact

‘Keurig naar onze wensen uitgevoerd’

Een tuinkamer van formaat

Hardglazen deuren en puien

“Over de aanloop, het advies en de montage an sich, zijn wij heel positief” vertelt de heer Jan-Kees Lievense uit Nieuwerkerk. Toen het idee voor een riante tuinkamer ontstond, koos hij nadrukkelijk voor de expertise van Melieste Glas. Over het resultaat schreven we eerder dit blog op de projectpagina. Nu vragen we deze opdrachtgever persoonlijk naar zijn ervaring.

Melieste Glas is specialist in Zeeland
“Voor mijn werk neem ik regelmatig de auto,” begint Jan-Kees. “Melieste Glas zie ik onderweg vaak rijden. Ik weet dat zij specialist zijn in glas in de regio Zeeland, met brede expertise en diensten, zodoende ben ik bij hen terechtgekomen. Ik heb de website bezocht en verschillende producten gezien, om vervolgens een persoonlijke afspraak te maken. Het is toch prettig wanneer iemand je het een-en-ander kan uitleggen, zeker wanneer je een specifieke wens hebt.”

Over het vakkundige advies
Het advies in de showroom van Melieste Glas aan de Livingstone weg 20 in Goes, kwam van werkvoorbereider en calculator Hans Tolhoek. “Er werd goed geluisterd. In samenspraak hebben we bekeken wat er praktisch haalbaar was binnen onze vraag. Er is gekozen voor een stuk vast glas en een stuk bewegend glas.” Hardglazen producten hadden de voorkeur, mede doordat zij direct op een rvs-beslag bevestigd kunnen worden.

Over de keurige uitvoering
“Het glas is aangepast aan de constructie en niet andersom. Het komt vast voor dat iemand op basis van de afmeting het glas zelf bestelt en daaromheen bouwt, maar dat hebben wij niet gedaan.” Het project is daardoor maatwerk, met een hardglazen pui en raampartijen tot in de nok. “Dat ligt natuurlijk niet klaar op de plank. Toch duurde het traject van aanvraag tot uitvoering slechts zes tot acht weken.” Het werd door twee glasspecialisten in anderhalve dag gemonteerd.

Degelijkheid gaf de doorslag
“Wij wonen qua wind op een A1-locatie. Dus ik wilde echt de zekerheid hebben dat de constructie met het glas ‘stormproof’ was. Je kan bij aanbieder X wellicht goedkoper slagen, maar wij wilden voor degelijkheid gaan. Een familielid met een eigen schildersbedrijf zei ook tegen mij, niet twijfelen, ga naar de specialist. Dat weet je zeker dat het goed is.”

“Wij wonen midden in de polder, dus hier staat veel wind. Laatst hebben wij een flinke storm doorstaan. Er ging van alles kapot, maar niet het glas.”

Liefhebbers van het buitenleven
Naast de stevige kwaliteit bevalt ook het gebruiksgemak van de schuifdeuren en raampartijen. “Wij leven graag buiten, en kunnen binnen nu ook als ‘buiten’ ervaren. Dat spreekt ons enorm aan. Als je de weidsheid van de polder ziet vanachter het glas heb je een heel comfortabel gevoel.” Nu het lente wordt gaan de schuifdeuren regelmatig open. “Vroeg in het voorjaar is het al heel behaaglijk en ’s avonds is het trouwens prachtig. De tuinkamer geeft een stukje meerwaarde aan ons huis en het is iets wat er over tien of twintig jaar nog staat. Ook dat was een reden waarom we kozen voor degelijkheid.”

Wilt u net als de familie Lievense ontdekken hoe wij uw woonplezier kunnen vergroten? Neem contact op met Melieste Glas. Onze experts horen graag van u!