Offerte aanvragen
Showroom bezoeken
Direct contact

Aanleiding voor een extra opdracht

Glas-in-lood en glazen schuifwand

Glas in lood
Hardglazen deuren en puien

Glas-in-lood en glazen schuifwand

Wanneer twee bevriende buren met elkaar in gesprek raken over de verduurzaming van hun woningen, komt het isoleren van glas-in-lood ter sprake. Erik van Dijk* besluit een mooie opdracht bij ons neer te leggen. In retrospect vertelt hij over de uitvoering van dit project én de glazen schuifwand die hij vervolgens aan zijn tuinkamer liet toevoegen.

Tijd voor renovatie

Het vervangen van de oude raampartijen bleek geen overbodige luxe. “Tijdens het schilderen van de buitenzijde van ons huis merkte ik namelijk dat het schuurpapier tussen het lood en het raam door kon steken. Er was sprake van tocht en er moest snel iets worden gedaan. De ruit waar ik dit probleem tegenkwam zou namelijk de toekomstige kinderkamer worden.” Erik ging op zoek naar manieren om het glas-in-lood te verduurzamen. “In diezelfde periode begonnen onze buren verderop in de straat aan een soortgelijk project. Ik kende Melieste Glas al omdat ik goede ervaringen had met het vervangen ruiten in het verleden.”

Innovatieve oplossing

De oorspronkelijke opdracht was het isoleren van het glas-in-lood vanuit de binnenzijde, met behoud van het authentieke glas-in-lood aan de buitenzijde. “Helaas liepen we tegen dezelfde problemen aan als onze buren,” zoals beschreven in dit projectartikel. Melieste Glas bood een innovatieve oplossing aan door gebruik te maken van dubbelzijdig ontspiegeld glas. “Het resultaat is verbluffend, aangezien het dubbelglas er authentiek uitziet en niet spiegelt. Als we deze methode op voorhand hadden gekend, had ik er zelfs de voorkeur aan gegeven.” Dit is een positieve uitkomst.

Vakmanschap

“Alle glas-in-lood-ramen in ons huis zijn vervangen door 17 HR+-ruiten in totaal. Dit werd uitgevoerd met puur vakmanschap.” De glas-in-lood-ruiten zijn vervaardigd in een atelier waar Melieste Glas mee samenwerkt. Vervolgens zijn ze in de werkplaats tussen HR+-dubbelglas geplaatst en op locatie nauwkeurig gemonteerd. “Complimenten aan Robert Hollunder voor zijn uitstekende werk. Zijn vaardigheden in het plaatsen van het glas en het aanbrengen van stopverf tussen het kozijn en het glas zijn indrukwekkend.”

Extra opdracht: tuinkamer

“We hebben de glazen wand in de tuinkamer later toegevoegd. Vanwege de keurige oplossing van Melieste tijdens het renovatieproject, hebben we wederom voor hen gekozen. We weten precies wat we van hen kunnen verwachten. Als er iets aan de hand is, kunnen we erop rekenen dat Melieste Glas achter hun beloften staat en ons niet zomaar in de steek zal laten.”

Glazen schuifwand

“De tuinkamer is eigenlijk een overkapping of kapschuur waar het heerlijk vertoeven is, vooral in de zomer als de zon erop schijnt. Maar zodra de zon weg is, kan het er koud worden. Daarom wilden we graag een glazen wand om het wooncomfort te verbeteren. We hebben er een houtkachel bij geplaatst, zodat we er zelfs in de winter van kunnen genieten. Tijdens de kerstdagen zaten we hier gezellig met ons gezin.”

Er is een 6-rails schuifwand met 6 panelen geplaatst, evenals een ruit met roedeverdeling. “Dat de afmetingen niet standaard waren, was geen enkel probleem voor Melieste. Bij hen weet je dat ze goed werk leveren. In de showroom hadden ze voorbeeldmateriaal, wat ik erg waardevol vond. Ik kon om advies vragen en ze hebben ons goed geïnformeerd over zaken waar we op moesten letten.”

*Omwille van privacy hebben in dit interview een pseudoniem gebruikt.